Drømmen er et verdensmesterskab

10. nov. 2021

Årets Idrætstalent i Rødovre er den 11-årige Storm Maymann, der er en af landets hurtigste på hjul.

Den fornemme pris til en dygtig idrætsatlet i Rødovre udgives af Rødovre Lokal Nyt og Team Rødovre, der oven i købet giver den talentfulde atlet 10.000 kroner.
Den dobbelte Danmarksmester, Rødovredrengen Storm Maymann, der kører motocross i 85 CC klassen blev kåret til Årets Idrætstalent i Rødovre 2021.
Normalt sker kåringen af Årets Idrætstalent i forbindelse med mesterskabsfejringerne af ungdomsudøverne i Rødovre i Kulturhuset Viften, men den flot opsatte fest er aflyst i år, hvilket skyldes, at der stort set ikke er nogle mestre at fejre på grund af corona. Men Storm Maymann blev hyldet behørig vis af borgmester Britt Jensen og repræsentant for Team Rødovre, advokat Jan Wittenborn, så Maymann fik tale, diplom, pokal og chokolade.
Det var efter han viste sine frygtløse evner på Vestvoldens Knallertbane i Rødovre, som man kan se på avisens video på Facebook/Rødovre Lokal Nyt eller man kan gå på teamrødovre.dk og se videoen, hvor Storm Maymann kører.

Træner i Sverige
Selvom Storm går i 5. klasse på Tinderhøj Skole, og knallertbanen ligger besnærende tæt på bopælen, så kører han ikke i Rødovreklubben og i løbet af vinteren træner han i Sverige.
”Der er ingen baner i Danmark, der kan klare den megen vand, så jeg må til Sverige for at træne,” siger den hidtil yngste modtager af talentprisen.
Men han er vant til at køre motocross i udlandet.
”Jeg er tit i udlandet og har blandt andet kørt EM på Sardinien. Vi var 35 finalister fra Europa, og jeg blev samlet nummer syv,” fortæller han og svarer prompte, hvad der er den største drøm.
”At blive verdensmester,” siger han, og da jeg kigger spørgende på mor og far, svarer moderen, Bianca:
”Vi stopper ikke Storms drømme.”

Vil til Italien
Selvom familien bruger alle penge på Storms motocross og de farer Europa rundt i den ombyggede varevogn med plads til familien på fire, motocross-cyklen, diverse bagage og en seng, så holder Storm også af at køre i Danmark.
”Der er mange dygtige motocross-kørere i Danmark, og jeg vinder ikke bare lige, når jeg kører her hjemme. Men jeg har også mange venner, så det er sjovt at køre i Danmark,” siger Storm, hvis favoritbane i Danmark ligger i Svebølle.
Team Rødovre giver 10.000 kroner til Årets Idrætstalent, og de bliver brugt i udlandet.
”Jeg vil til Italien igen, og pengene skal bruges på løb i Dorno og Mantova. Det er virkelig fede baner og dygtige kørere,” siger han og fortæller, hvad der gør en dygtig til motocross:
”At man er hurtig, god til at presse sine modstandere, og så må man ikke være bange. Det er jeg ikke.”