Uddeling af støtte – 24. september ’14

28. sep. 2014

brogmester


[separator top=”0″ bottom=”0″ style=”none”]

Idrætseliten fik støtte

ELITEIDRÆT ”I dag er jeg en glad og stolt borgmester,” indledte borgmester Erik Nielsen aftenen, hvor Team Rødovre uddelte en halv million kroner til eliteidrætten i Rødovre.

Af Peter Jensen


Rødovregaard dannede rammerne om den første uddelingsaften af Team Rødovre, og det var flotte rammer. Flot dækkede borde med prangende lysestager, blomsterdekorationer og hvide duge. Lyset var dæmpet, scenen oplyst og omkring i lokalet viste store bannere, at Team Rødovre stod bag den flotte aften.
Borgmester Erik Nielsen indledte aftenen med en tale, men han havde lovet en af sponsorerne, Jesper Andreasen fra A/S Rødovre Centrum, at talen ikke var for lang. ”Jesper siger, at jeg holder for lange taler, så det vil jeg skåne Jer for,” sagde Erik Nielsen, der havde op til flere jokes med i ærmet. Derfor man ikke i tvivl om, da han sagde:
”I dag er jeg en glad og stolt borgmester,” hvilket allerede lå i luften.
”Team Rødovre er kommet godt fra start, det er en god idé og vi er langt fremme med projektet. Men det mest fantastiske i det her er, at man virkelig mærker Rødovreånden,” sagde han blandt andet.

Billed-af-Mette-Bloch-crop


 

Efter borgmesterens tale overtog en veloplagt, morsom og tankevækkende verdensmester i letvægtsroning, Mette Bloch, som holdt foredrag og satte gang i en aften, som viste sig at blive en rigtig god. Bloch var en oplevelse, og hendes foredrag fik gang i snakken omkring bordene, da buffeten var anrettet.

”Maden er virkelig lækker,” sagde en af sponsorerne Leif Illum fra Skan-X, mens klubledere og udøvere trippede forventningsfuldt med tanke på selve uddelingen, for ingen, ud over Team Rødovres bestyrelse, vidste, hvor mange penge de snart skulle beriges med.

Hwarang Rødovre
 160.000 kroner over tre år

”Normalt deler vi penge ud for et år ad gangen, så dette er en undtagelse, fordi det går til et udviklingscenter, som krævede en økonomisk garanti,” forklarede Erik Nielsen.
”Det er fantastisk, jeg er helt euforisk og super glad,” sagde formand Tarik A Setta. Han fortsætter om beløbet.
”Nu kan vi for alvor bringe vores unge frem, fordi vi får råd til dyrt udstyr. Det er så vigtigt, hvis man vil være en eliteklub og det her bringer os på andre sportsgrene, der er støttet af Team Danmark.”
”Hidtil har vi været en klub baseret på frivillige trænere, men nu kan vi lønne dem og dermed bevæge os mod mere professionelle tilstande, da vi får også penge fra forbundet, der havde som forudsætning, at vi også fik penge i dag. Det er virkelig stort,” siger Setta.
”En af klubbens trænere Steen Tiedjen supplerede.”
”Det her giver ballast til en stærk udvikling af vores unge medlemmer. Jeg vil skyde på, at vi inden for fem år vil se de første resultater sportsligt ved at en enkelt eller to, der vil få en medalje ved EM eller VM.”
”Efter fem år vil vi have en stor bredde af dygtige taekwondokæmpere med helt fremme ved de store internationale stævner. Så er der ikke tale om en enkelt udøver, men så vil vi have flere strenge at spille på,” siger Steen Tiedjen, som modtog prisen som Årets Idrætsleder i 2012. Dengang udtalte han, at han ikke stopper som træner, før en af hans elever har vundet en OL-medalje. I aften blev det første store skridt taget mod det mål.

 

Green Entertainment – Avarta
 75.000 kroner

”Team Rødovres mål med Avarta er, at de skal undgå nedrykning, som disse penge skal hjælpe dem til. Men vi har jo set, at de ligger godt til allerede, som er rigtig positivt med alle de nedrykkere, som der er i denne sæson. Personligt glæder jeg mig over, at vi ligger foran Herlev i tabellen,” siger Erik Nielsen.
”Pengene falder på et tørt sted,” sagde Green Entertainments direktør Steffen Leholk.
”Vi har ambitioner om at pengene skal styrke arbejdet med at scoute, der er så vigtig en del i dagens fodbold. Men de skal også bruges til at styrke samarbejdet med vores sponsorer og ikke mindst de frivillige, som vi ikke må glemme. Uden dem har vi ikke noget divisionshold,” sagde han og sluttede med.
”Jeg kan Jer for i Team Rødovre, at I er vigtige for os. Det er super godt tiltag.”

 

Rødovre Floorball Club
 50.000 kroner

”Vi kan kun være stolte af vores 4-dobbelte Danmarksmestre, men skal vi i Rødovre bevare et tophold i floorball, kræver det en stærkere økonomi, for konkurrencen tilspidses på Sjælland samtidig med, at der er kommet øgede rejseudgifter efter ligaen er blevet landsdækkende,” konkluderede Erik Nielsen.
Rødovre Floorball Club var flot repræsenteret med formand Lone Henriksen, sportschef Esben Larsen, bestyrelsesmedlem Tobias Henriksen og spillende assistenttræner Martin Erichsen.
”Det her betyder utrolig meget for os. Klubben som helhed men især 1. holdet. Vi får råd til at køre i bus til Jylland og mere udstyr, så vi generelt kan være bedre forberedt til kampene,” sagde Martin Erichsen.
”Sponsorerne hænger ikke på træerne i floorball, så 50.000 kroner er mange penge for os. Og der er masser af ting, som vi kan bruge pengene på,” understregede Tobias, mens sportschef Esben Larsen kunne afvise, at pengene bliver brugt til at hente en svensker ind i truppen.

 

Rødovre Håndboldklub
 75.000 kroner

”Personligt er jeg glad for, at vi har håndboldhold i henholdsvis 1. og 2. division. I Rødovre Håndboldklub har de altid været dygtige til at udvikle deres unge medlemmer, og selv i dag har de landsholdsaktuelle spillere. Hvis de mange dygtige spillere skal fastholdes kræver det penge, og vi håber, beløbet vil være med til at give lidt fastholdelsen,” sagde borgmesteren.
Formanden for Rødovre Håndboldklub, Michael Eriksen:
”Pengene skal bruges til at fastholde vores position, som vi kan gøre ved at optimere træningen. Eksempelvis ved at købe spillerne fri fra arbejde, så de kan træne tidligere. Det vil være optimalt, og vil samtidig frigøre nogle timer i hallen til vores øvrige hold. Det er ønske på sigt,” siger Michael Eriksen, der roser Team Rødovre.
”Det er fantastisk, og det er helt sikkert en god aften.”

 

Rødovre Mighty Bulls
 160.000 kroner

”Da jeg så de nye trøjer, som er magen til de trøjer, vi spillede i, da jeg var på førsteholdet, så faldt der en sten fra mit hjerte. Det er virkelig skøn nostalgi. Pengene til Mighty Bulls skal gå til deres målsætning om at ende i top 8,” sagde borgmesteren.
”Vi er rigtig glade for Team Rødovre, og det er vigtigt med denne støtte, samt at der er mere fokus på Rødovres eliteklubber som holder et højt niveau. Ud over at pengene skal gå til vores målsætning, skal de også bruges til at sikre det fortsatte talentarbejde i Rødovre ishockey,” sagde Brian Møller, der vil trykke Team Rødovre logoet på en af Mighty Bulls bluserne.
Efter uddelingen var der ’small-talk’ blandt udøverne, lederne og sponsorer, blandt andet Michael Daae fra Seehusen.
”Det er jo rart, at man kan støtte de unge idrætsudøvere og man kan virkelig mærke, at Rødovreånden lever sådan en aften som denne. Det har jo været et fantastisk arrangement.”
”Min oplevelse indtil nu er, at jeg helt klart vil anbefale andre lokale virksomheder at blive medlem af Team Rødovre,” sagde Daae, der ser frem til næste arrangement. Det er i oktober, hvor Team Rødovre tager ind og ser Danmark-Portugal i Telia Park